Geschiedenis

Locatie ’t Pannekoekhuis staat op de heuvel waar in 1874 molenaar Willem Kok een rieten achtkantige korenmolen stichtte. Deze molen is in 1923 afgebroken en vervangen door een kleinere sierwindmolen. Deze was eigendom van Berend Hendrik Pluim. Dit molentje brandde af in 1935.

Het was in ieder geval voldoende om de locatie ‘de Molenberg’ te noemen, net zoals de bakkerij annex kruidenierswinkel en later, in 1958, het pension de Molenberg.

In 1989 is het ’t Pannekoekhuis geworden in zijn huidige vorm, maar op de ‘heuvel’ ligt nog steeds de fundering van de molen.

‘t Pannekoekhuis
’t Pannekoekhuis startte in 1972 in Apeldoorn. Oprichter was Ben Oldenburg. Na hem volgden een aantal andere familieleden met pannenkoekenhuizen in de regio. In 1976 vonden Harry – de jongere broer van Ben – en Jacqueline Oldenburg het pannenkoekenpand van hun dromen in Borne, waar in een karakteristiek pand vroeger een theehuis zat. Als agrarisch stel toverden zij het om tot een goedlopend pannenkoekhuis.

Hun zoon, Paul Oldenburg, is daar als 12-jarige begonnen met de afwas en later mocht hij een beetje meehelpen in de keuken. Naarmate de jaren verstreken en hij het hele bedrijf doorlopen had, heeft hij enkele jaren in andere bedrijven de nodige horeca-ervaring opgedaan. Zo heeft hij gewerkt in een partycentrum annex bowlingbaan, Het Kurhaus in Scheveningen, op cruiseschepen in Amerika en in eetcafé’s in Hengelo en Arnhem.

In 1985 opende zijn oudere broer, Erwin Oldenburg, ’t Pannekoekhuis Schaarsbergen (www.pannenkoekhuis.nl).
Enkele jaren daarna, in 1989, heeft Paul Oldenburg op 25-jarige leeftijd de deuren geopend van ’t Pannekoekhuis Hoenderloo. In dit pand was Pension de Molenberg gevestigd. Na diverse verbouwingen, een brand in maart 1993 en de daaropvolgende renovatie’s en uitbreidingen is het uitgegroeid tot het knusse en gezellige pannenkoekhuis dat het nu is.

openingstijden

Geopend op dinsdag t/m zondag van 12.00 uur tot 20.00 uur.

Afhalen kan natuurlijk ook.

055-3781205